Na een lange dag in de schoolbanken lekker voetballen of basketballen met vrienden, of veilig langs de waterkant kunnen spelen met je zwemdiploma’s op zak: voor kinderen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen is sporten niet vanzelfsprekend. Er is niet genoeg geld voor een lidmaatschap bij een vereniging, en zelfs een voetbal is een zeldzame luxe in een tehuis.

Stichting van het Kind zorgt er met kleine, doelgerichte acties voor dat zo veel mogelijk kinderen weer in beweging komen. Bijvoorbeeld door het samenstellen van sportpakketten: de kinderen kiezen samen welke sport zij het leukst vinden, en Stichting van het Kind zorgt voor de benodigde materialen. Een ander mooi sportief project is het Sportstadion, waar 180 kinderen van een jeugdzorglocatie in Alphen aan den Rijn naar hartenlust kunnen sporten.

Sportpakketten en workshops

Stichting van het Kind benadert lokale sportverenigingen om op structurele basis workshops te verzorgen voor kinderen in tehuizen. Ook zorgen we ervoor dat kinderen hun A- en B-zwemdiploma kunnen halen en stellen we sportpakketten beschikbaar. Wordt het hockey, volleybal of voetbal? Dat bepalen de kinderen zelf. Ze interviewen elkaar en ontdekken zo aan welke materialen het meeste behoefte is. Wij zorgen er vervolgens voor dat er een mooi sportpakket samengesteld wordt.